Basketball classic Air Jordan 4 komt in vette 'Hot Punch' colorway

Het is alweer 2019 en dit jaar is het precies 30 jaar geleden dat de Air Jordan 4 op de markt kwam. Nike trakteert ons, zo aan het begin van dit speciale jaar, gelijk op een mooi cadeautje: de Air Jordan 4 'Hot Punch'!

De Air Jordan 4 debuteerde in 1989 en bouwde voort op waar haar voorloper de Air Jordan 3 zo bekend mee was geworden. De sneaker was een pareltje zowel 'on'- als 'off-court'. De AJ4 was een gevierde basketbalschoen en maakte furore door haar hoge stabiliteit en comfort tijdens het sporten.

Maar na een tijdje zag je het model ook steeds vaker op straat: de sneaker maakte haar intrede als fashion item. Dit had met name te maken met de lacing wings. De vetergaatjes waren namelijk verbonden door middel van een coole strap. Deze constructie zorgde enerzijds – als je de veters strak strikte – voor een stukje support bij het basketballen. Anderzijds werden de veters door menig fashionista losjes gestrikt, waardoor dezelfde straps meer leken op coole losjes flapperende vleugels aan de zijkant van de schoen. Toen de sneaker op deze manier gefeatured werd in Spike Lee's classic film 'Do The Right Thing' was het feest compleet. De Air Jordan 4 werd ongekend populair!

De 'Hot Punch' editie is flitsend rood van kleur. Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van lakleer. Door dit glimmende en shiny materiaal krijgt deze AJ4 een premium look. De zool en de zogenaamde 'lacing wings' zijn ook rood, maar zijn uitgerust met gave 'spikkels'. En oh ja, de AJ4 'Hot Punch' verloochent haar basketbal roots absoluut niet. Op zowel de tong als de hiel van de schoen staat een cool zwart Jumpman logo!

De sneaker is verkrijgbaar vanaf 12 januari en gaat je zo'n 190 euro kosten. We moeten onze mannelijke volgers helaas wel teleurstellen.. Deze release is er speciaal voor de ladies! De Hot Punch is daarom alleen uitgebracht in de maten 36,5 tot en met 44,5.

Blijf onze social media kanalen volgen om op de hoogte te blijven van de allerlaatste releases uit sneakerland. Is de Air Jordan 4 niet helemaal je smaak? Bekijk dan ook gerust eens het overige Air Jordan aanbod in onze webshop. TheSneaker.nl verzamelt de sneakers van de allerbeste webshops van Nederland. Hierdoor heb je bij ons het grootste aanbod van Nederland!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software