Asics dropt de ‘Modern Tokyo’ colorway van de Gel Lyte III

Het Japanse sneakermerk is er met deze release in geslaagd om technologie, innovatie en stijl te verenigen in één schoen. De sneaker is geïnspireerd op de hectiek en energie die de grootste stad van Japan beweegbrengt. De sneaker heeft verschillende verfijnde details en is gemaakt van andere materialen dan normaal het geval is bij de Gel Lyte III.

Daardoor is het een sneaker geworden die je eerder zou verwachten in een vijfsterren collab met een van de classy Asics partners like Kiko Kostadinov, mita of Sean Wotherspoon. Niets is echter minder waar: ook deze sneaker heeft het allemaal! Wat meteen in het oog springt is de dikke colorway van de sneaker: een opvallend zwart wit geblokt kleurenschema. Volgens de Japanse designers is dit een verwijzing naar de beroemde zebrapaden die de stad elke dag in beweging houden. Daarnaast heeft de sneaker enkele opvallende accenten en details, waardoor ‘ie een echte eyecatcher is.

Interessant vinden wij vooral de materiaal constructie. De Gel Lyte III heeft al sinds jaar en dag een mesh basis in de mix met suède overlays. De Modern Tokyo editie van de Gel Lyte III heeft echter een semi-doorzichtbare basis van synthetische materialen, met daarop leren accenten. Ook het signature element van het model, de gespleten tong, is anders dan we gewend zijn. Normaal is ‘ie dik en fluffy, nu istie juist super smooth en gemaakt van synthetisch en flinterdun materiaal. Hierdoor verandert in één klap meteen de gehele look en feel van de patta – en dat in de positieve zin van het woord.

Bovenop de stabiele synthetische basis treffen we de lederen overlays aan, zowel zwart als wit van kleur. Zo zijn de Asics strepen op de zijkant, de hiel en de toebox wit. Zwart zien we bij de middenvoet, eyestays en de mudguard. Op de Asics branding treffen we zelfs mintgroen aan, wat de sneaker een frisse en heldere flair geeft. Check ook eens de diverse numerieke prints die de sneaker een moderne look geven.

Deze schoen is uniek door haar details en materiaal! De futuristisch ogende Asics Gel Lyte III Modern Tokyo is vanaf vandaag te verkrijgen via de Asics webshop en enkele andere geselecteerde retailers. Check in de webshop van theSneaker.nl ook eens de andere Gel Lyte III edities van het Japanse topmerk!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software