Adidas x Pharrell NMD “Human Race”

De adidas NMD is zonder twijfel één van de meest populaire sneakers van 2016. Het was dan ook een kwestie van tijd totdat Pharrell Williams, inmiddels uitgegroeid tot hét boegbeeld van het Duitse topmerk, met het model aan de slag zou gaan. En zo geschiedde: op 19 juli kondigde Pharrell hoogstpersoonlijk de ‘Human Race’ collectie aan.


En dit komt eigenlijk helemaal niet als een verrassing. De afgelopen maanden werden we namelijk al enorm geteased door de Amerikaanse rapper (of moeten we tegenwoordig zeggen: modeontwerper?). Om de zoveel tijd dook er een foto op van Pharrell op zijn Instagram, waarop hij een - voor ons toen nog – onbekende versie van de Adidas NMD rockte.


Het silhouet van de NMD is uiteraard in tact gelaten, maar aan het vetersysteem is wél gesleuteld. En hoe! De veters worden door middel van de cage verbonden met de tussenzool van de schoen. Het ziet er cool uit, maar geeft de schoen ook zowel maximale support als bewegingsvrijheid. De zool is spierwit, het bovenwerk is gemaakt van flexibel Primeknit en is knalgeel. De schoen is unisex – en daarom zowel te dragen door dames als door heren!


Om de opvallende verticale en asymmetrische graphic kunnen we echt niet heen. Zo zagen we het eigenlijk nog nooit bij sneakers! Het woord ‘human’ siert in koeienletters het bovenwerk van de rechterschoen, terwijl we op de linkerschoen het woord ‘race’ aantreffen. Als we verder inzoomen op de details zien we dat ook daar beide schoenen van elkaar afwijken: op de rechter hiel staat een regenboog adidas logo, op de linker hiel staat Pharrell’s signature. Pharrell droeg ‘m zelf al in het geel, groen, rood, oranje en het mintgroen. Daarom moeten we ons ook vooral niet vastpinnen op de gele colorway die nu aangekondigd is. Het is zeer waarschijnlijk dat de schoen in nog meer fraaie colorways gereleased zal worden!


Pharrell heeft met deze release wederom vriend en vijand weten te verrassen. De Adidas x Pharrell NMD Human Race is een uiterst opmerkelijke sneaker – op een goede manier – en onderscheidt zich door middel van een aantal unieke eigenschappen. De sneakers zijn vanaf 23 juli te bestellen in de Verenigde Staten. Nu nog eventjes braaf wachten tot dit gave model de grote oversteek maakt naar Europa. Hou theSneaker.nl in de gaten voor de laatste info!


Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software