adidas viert verjaardag Torsion technologie met frisse ZX7000 editie

In 1989 verscheen de eerste adidas sneaker uitgerust met de revolutionaire high-tech Torsion technologie. Dit jaar is dus het 30-jarige jubileum, en dat wordt door adidas gevierd met de re-release van vier modellen. Één daarvan is deze spectaculaire adidas ZX7000, welke vandaag is gereleased!

Wat is de Torsion technologie ook alweer precies? De Franse ontwerper Jacques Chassaing en de Duitse ontwikkelaar Markus Thaler stonden samen aan de wieg. Zij gingen de samenwerking aan met diverse sportwetenschappers en ingenieurs en ontwikkelden samen met hen de revolutionaire Torsion technologie, waarmee de ZX modellen vanaf 1989 uitgerust werden.

Door deze baanbrekende uitvinding van beide heren konden de voorkant en de achterkant van de voet onafhankelijk van elkaar bewegen en draaien – vandaar ook de naam Torsion. De zool was bovendien in het midden uitgerust met een boogje gemaakt van elastisch TPU, hetgeen de middenvoet ondersteuning biedt. Met de komst van de Torsion technologie won de gehele voet aan stabiliteit en flexibiliteit!

De technologie ontketende een revolutie in de hardloopwereld - nog nooit waren de comfortlevels zo hoog geweest. Tegenwoordig zie je de Torsion modellen echter niet zo vaak meer op de sintelbaan, en hebben de sneakers de stap gemaakt naar het lifestyle segment. De comeback van de ZX7000 is een zege voor de sneakercultuur. We zijn verheugd dat een nieuwe generatie sneakerheads deze ware legende uit de stal van adidas nu opnieuw kan ontdekken.

Het bovenwerk van de ZX7000 is overwegend wit en verder vormgegeven in zachte kleuren welke de schoen een retro look geven. Zo treffen we mintgroen aan op de tussenzool, en hebben ook een aantal andere details op de upper dezelfde groene kleur. Check de toebox maar eens, de drie strepen en de adidas branding op de tong. Het groen matched goed met het paars van de veters, de hak en (eveneens) de ‘three stripes’.

Op de sneakers zien we ook nog een verwijzing naar het 30 jarige bestaan van de Torsion technologie. De tekst “30 Years of Torsion” vinden we terug op diverse plekken zoals de binnenzool, het label én de tong. De gele lacelock maakt de colorway helemaal af. We zijn blij dat ‘ie er is!

Heb jij interesse in échte retro sneakers? Dan is de adidas ZX7000 misschien wel wat voor jou. De adidas ZX7000 ’30 Years of Torsion’ editie is vandaag gereleased en te verkrijgen bij diverse retailers voor een schamele €119,95. Haal ‘m meteen in huis! Check ook eens de andere ZX modellen die eenvoudig, voordelig en snel te bestellen zijn via theSneaker.nl.

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software