Adidas Originals Gazelle Vintage Suede Pack

De fashionwereld is de laatste tijd volledig in de ban van de esthetiek uit de jaren negentig. Steeds vaker zien we dat klassiekers gereleased worden in een nieuw en verfrissend jasje. En dat heeft Adidas Originals ook ingezien; de Duitse sportkleding gigant heeft afgelopen week de comeback van een ware klassieker aangekondigd: de “Gazelle Vintage Suede Pack”, welke zal bestaan uit drie verschillende colorways.


De Gazelle was een ware banger in Engeland in de jaren negentig; gedurende dit decennium vierde het silhouet onmiskenbaar haar hoogtijdagen. De schoen was erg geliefd in de zogenaamde ‘terrace casuals movement’, een subcultuur die ontstaan was in de sfeervolle Engelse voetbalstadions. Binnen deze subcultuur maakte de Gazelle min of meer deel uit van het outfit van élke voetbalfan. Anders hoorde je er gewoon niet bij. Het model was destijds ook erg geliefd in de populaire Britpop en Acid Jazz scene. Eigenlijk was de Gazelle in Engeland dé uitverkorene schoen binnen de meest toonaangevende sub-culturen van dat moment. Dan moet er wel iets deugen aan de schoen. En nu is de Gazelle weer terug!


De aangekondigde Gazelle uit de Vintage Suede pack is een fraaie reproductie van de oldschool Gazelle; Adidas heeft de klassieker uit de beginjaren ’90 tot in de kleinste details nagemaakt. De sneaker heeft – wellicht niet geheel verrassend wanneer men naar de naam van de pack kijkt - een suède upper. Leren details vinden we terug in de witte heeltab en in de iconische drie witte strepen die pronken op de zijkant van het bovenwerk. Het klassieke silhouet heeft een geheel witte zool en is bovendien uitgerust met een stijlvolle witte tong.


Zoals een retro schoen betaamt is adidas voorzichtig omgesprongen met de kleuren. Terwijl - zoals eerder omgeschreven - bepaalde details wit van kleur zijn, bestaat het suède bovenwerk uit één kleur. De kleuren waar uit je kan kiezen zijn de stijlvolle kleuren navy blue, forest green en grijs.


De schoen is door haar klassieke uitstraling te combineren met verschillende kledingstijlen. De casual schoen kan nét voor dat vleugje sportiviteit en jeugdigheid zorgen bij je chique of nette outfit. Of je draagt ‘m gewoon in de zomer onder je korte broek of onder jeans: de Gazelle is door haar retro en casual look en haar stijlvolle kleuren erg veelzijdig! Lijkt de heruitgave van deze klassieker je wel wat? Stay tuned! De schoen zal vanaf 3 juni verkrijgbaar zijn.


Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software