Adidas lanceert revolutionaire Futurecraft 4D!

Deze week heeft Adidas het laatste kunstwerkje uit haar hypermoderne Futurecraft project aangekondigd: de Futurecraft 4D. Met het innovatieve Futurecraft project probeert het Duitse topmerk de productie van sportschoenen naar een hoger plan te brengen, waarbij de focus vooral op technologische ontwikkeling ligt. Zo deed het project in 2015 iedereen versteld staan met de aller eerste 3D geprinte zool, die precies op maat van je voet vervaardigd kon worden. Nou, we kunnen je alvast verklappen dat ze het dit keer weer een tikkeltje bonter hebben gemaakt.

De Futurecraft 4D is ontstaan uit een samenwerking tussen het ontwerpteam van Adidas en de knappe koppen van het in Silicon Valley gevestigde bedrijf Carbon. Samen zijn zij in staat gebleken om – geloof het of niet – een zool te creëren met licht, hitte en zuurstof. Deze technologie heeft de naam 'Digital Light Synthesis'.

Digital Light Synthesis is een revolutionaire technologie die volgens Adidas een nieuw tijdperk in het produceren van sportschoenen zal inluiden. De technologie gebruikt een projectie van licht om een elastische vloeistof tot een bepaalde vorm te brengen. Het materiaal is dan nog vloeibaar, maar wordt vervolgens door middel van hitte tot een vaste materie gemaakt. De techniek stelt Adidas in staat een zool te produceren op een manier tot die op heden ondenkbaar was. Er kunnen nieuwe structuren gemaakt worden: meerdere lagen van demping en stabiliteit die zelfs onmogelijk waren met 3D printen. Digital Light Synthesis is sneller, betrouwbaarder en biedt mogelijkheden tot het creëren van een nog betere kwalitatiever oppervlak.

Adidas zelf heeft hoge verwachtingen van de nieuwe techniek. Ze verwachten vooral dat de performance naar een hoger niveau zal worden gebracht, waardoor atleten nog betere prestaties neer kunnen zetten. Na ontelbare testprints vonden Adidas en Carbon de ideale structuur van de nieuwe Futurecraft 4D zool. De schoen is volgens Adidas de ultieme hardloopschoen, en is zo gemaakt dat je je voet optimaal kan bewegen en tegelijkertijd eveneens een optimale demping, stabiliteit en comfort ervaart.

De Adidas Futurecraft 4D wordt in april gereleased in een zeer beperkte opgave van slechts 300 modellen. Het doel van Adidas is echter zeer ambitieus: ze verwachten in 2018 zo'n 100.000 schoenen te maken aan de hand van deze baanbrekende technologie. We zijn onder de indruk en wachten geduldig af!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software