adidas blaast ZX serie nieuw leven in met Consortium ZX 10000C

De jaren tachtig was de meest invloedrijke periode als je het hebt over runners. Zo zagen onder andere de Nike Air Max 1 en de legendarische adidas ZX serie in deze periode het levenslicht. En.. goed nieuws: Adidas heeft deze week met de Consortium ZX 10000C de revival van de ZX serie aangekondigd!

De 10000C is een nieuw ontwerp maar sterk gebaseerd op de classic ZX 9000, een sneaker die dertig jaar geleden voor het eerst op de markt werd gebracht. De schoen is ontworpen door de bekende designer Jacques Chassaing, die ook aan de wieg stond van adidas’ legendarische Torsion zool. De sneaker is volledig zelf ontwikkeld door designers uit de eigen stal van de Duitse sportgigant. Hierdoor wijkt adidas met het ontwerp van de ZX 10000C van het gebruikelijke ontwerpproces.

De ZX 9000 was het laatste model uit de legendarische ZX serie, waardoor we kunnen stellen dat adidas de draad gewoon weer heeft opgepakt bij waar het in 1989 gestopt was. De ZX lijn werd in 1991 vervangen door de Equipment (EQT) lijn zoals we die vandaag de dag nog steeds kennen.

Na lang wachten kunnen we dus eindelijk weer genieten van een nieuwe ZX sneaker! De 10000C is uitgerust met de iconische Torsion zool die in de tussentijd een kleine update heeft gehad. De colorway en gebruikte materialen zijn geïnspireerd op performance runners uit de jaren ’80. Met de vintage aqua, oranje en witte kleurencombo haal je met deze schoen een echt stukje nostalgie in huis. De schoen heeft verder underlays van mesh en de bekende drie strepen zijn vormgegeven in de kleur oranje. De overlays zijn vervaardigd van kwalitatief suede en de hiel en veters zijn verstevigd met het robuuste doch flexibele TPU materiaal.

De sneaker is uniek en heeft zowel een modern als vintage uiterlijk. Deze sneaker móet je hebben! De adidas Consortium ZX 10000C zal gedropt worden via de officiële adidas store en diverse geselecteerde retailers op zaterdag 23 februari en gaat je zo’n €150,- kosten.

Bekijk ook gerust eens andere vette adidas sneakers die we in onze store verkopen, zoals de LA Trainer en de Stan Smith. Via theSneaker.nl zoek je in de catalogus van alleen de allerbeste webshops van Nederland. Hierdoor heb je bij ons een enorm grote kans van slagen! Bovendien kun je bij ons ook filteren op prijs, zodat je altijd op de laagste prijzen jaagt. Wil je meer weten over de laatste releases en het laatste nieuws uit sneakerland? Check dan regelmatig onze social media kanalen zoals Instagram en Facebook!

Sitemap Blogs
© 2024 — thesneaker.nl — development by Harris Software